Inspirerend uitje

Dagje Antwerpen met het team

Dinsdagochtend 7 mei. Eerst nog even wat mailtjes beantwoorden. Daarna reden wij (Camiel, Jamila, Floor en ondergetekende) samen met Arjan en Lisanne van Hidden Champion naar Antwerpen. Uniek. Het was de eerste keer sinds de pandemie dat onze studio er verlaten bij lag op een doordeweekse dag. We hadden een goede reden.
Onze collega Edwin exposeert in een galerie in hartje Antwerpen.

Lees verder onder de foto's
  • Wilco Schippers
08 mei 2024
antwerpen-00 Galerie Conscience 20 in Antwerpen

Eenmaal op Belgisch grondgebied kreeg ik, mede door het heerlijke zonnetje, al een beetje de vakantiekriebels. In mijn hoofd reed ik al richting het Franse land. Maar al snel, door de ruwe industrie van de Antwerpse haven verdween dat lekkere gevoel. Al vrij snel reden we vanuit de industrie langs het Antwerp Port House van Zaha Hadid en het MAS richting de Groenplaats, waar we een parkeerplek hadden gereserveerd. De Hidden Champions volgde rap na ons. Op naar galerie Conscience20 vlakbij de Sint-Carolus Borromeuskerk.

Galerie Conscience20
Na een korte wandeling baande we onze weg door de opgebroken Wolstraat. Dat is best jammer als je twee weken in een galerie staat vlakbij zulke opbrekingen. Gelukkig heeft het Edwin niet opgebroken en kon hij met veel passie en ook wel trots vertellen over zijn kunst. De galerie ziet er echt uit wat je van een kleine stadsgalerie verwacht. Mooie strak gestucte wanden waar de kunst heel mooi tot zijn recht komt. De ruimte is smal en diep. De verrassing zit helemaal achterin, waar je door een glazen koepel de prachtige kerk kunt zien.

'L'existence II' van crocelungo raakt je aan met de vragen van ons bestaan. Met fotocollages en -bewerkingen nodigt zij de kijker uit om na te denken over het begin van het leven, de geboorte, maar ook over het einde, de dood, waar het verval aan vooraf gaat. Het beeld is soms bekend, soms onbekend, maar vraagt invulling te geven aan dat wat in het werk te zien is. Schoonheid van vergankelijkheid.

Tijd om toch nog even de stad te verkennen. Voor onze stagiaire Floor was het de eerste keer in het Antwerpse. Super leuk om haar wat plekjes van de stad te laten zien. Door het heerlijke weer was het lekker druk in de stad. Even een broodje gescoord, uiteraard wat Belgische chocolaatjes en biertjes en een heerlijk ijsje bij Amorino gehaald.

antwerpen-01 Entree van galerie Conscience20
antwerpen-02 Vinyl bij Chelsea Records
antwerpen-03 Street Art bij de Wolstraat

Vinyl-stad Antwerpen
Wat ons opviel waren de vele vinyl-winkels. Super populair dus. In de Kloosterstraat ben ik wel vaker langs Chelsea Records gelopen. Ik weet dat Camiel gek is op vinyl, dus toch maar even binnenkijken. Geweldig om te zien wat ze daar allemaal hebben. Je kan er elkaar niet passeren, zo vol staat het. Camiel vroeg zich af of ze een LP hadden van Henry Mancini. Allez, volgt u maar zei de meneer van de winkel. Tot onze verbazing was er nog een ruimte én daalde we nog een trap naar bedenen en kwamen we in een vochtig ruikende kelder vol met LP’s. Direct pakte de meneer een paar LP’s van Mancini. Helaas voor Camiel zat het specifieke album er niet bij.

Top dag!
Het einde van de dag zat er aan te komen. Nog even bij Edwin langs om hem nog succes te wensen die laatste dagen in de galerie. Op naar de auto en terug naar Rotterdam. Het was een top dag!

antwerpen-04 Genieten!
antwerpen-05 Sint-Carolus Borromeuskerk
antwerpen-06 Iets met Google Maps
antwerpen-07 Expositie 'l'existence II'
antwerpen-08 Expositie 'l'existence II'
antwerpen-09 Impressie van de werken 'Vellum III' en 'Vellum IV'
Terug naar overzicht
  • Wilco Schippers
08 mei 2024